30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater
Grill er nu nok engang den uofficielle danske nationalsport. Og du kan heldigvis både benytte den til sommerens og vinterens retter. Vi kan anbefale denne lidt oversete grill-delikatesse, confiterede andelår. De fedtsyltede andelår bliver sprøde og lækre efter et møde med den varme grill, kødet falder lige fra benet og de grillede grønne sager gør oplevelsen komplet.
Ingredienser
- Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater
- 4 confiteret andelår
- 4 hele artiskokker
- 2 salatløg
- 1 spsk grov dijonsennep
- Hjertesalat, radiccio og andre grove salattyper
- ½ dl olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Skræl artiskokker, men behold de yderste blade og en smule af stokken. Del artiskokhjerterne i halve og fjern de små fine ‘hår’ i midten. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med en halv citron i 5-6 minutter. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.
Bland sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk derefter olivenolie til det tykner.
Flæk de grove salater i halve og skær salatløgene i kvarte.
Grill andelår ved indirekte varme, til de er gennemvarme og skindet helt sprødt, ca. 15-20 minutter.
Grill artiskokker og salatløg over direkte varme til løgene er let karamelliserede, ca. 5-10 minutter.
Grill de halverede salater i ca. 2 minutter på snitfladen, lige Inden servering.
Vend grøntsagerne og salaten i vinaigrette og anret med de sprøde andelår. Pynt eventuelt med dine favorit-krydderurter
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...