16/5/2022
|
Magasin 3 2022,Magasin 3 2025
Grillet havbars med sauce romesco og nye grøntsager
Havbars er ikke just den mest udbredte spisefisk – beklageligvis – for det lyse kød er delikat og besidder stor smag. Og med få ben, som er lette at fjerne, går det snildt at nyde den hel ved bordet. Forenet med røgnoter fra grillen og den catalanske Sauce Romesco med dybe, varme smage af peberfrugt og tomater, er dette måltid indbegrebet af sommermad.
Med pænt smæk på Romesco-saucen kunne en rødvin sagtens komme i spil, men vælger vi at lade havbarsens delikate kød bestemme, så kan valget også falde på italiensk frisk og frugtig hvidvin på den genopstandne Timorasso-drue.
Ingredienser
- Fisk
- 2 stk renset havbars
- 2 håndfulde krydderurter f.eks. timian, rosmarin eller persille
- 1 citron
- 500 g blandede grøntsager f.eks. broccolini, nye letkogte kartofler eller tomater
- Romesco sauce
- 2 stk peberfrugter
- 2 modne tomater
- 75 g mandler
- 3 fed hvidløg
- ½ stk
- 1 tsk røget paprika
- ½ dl sherryeddike
- 1 dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Romesco sauce
Step 1. Tænd grillen.
Step 2. Brænd peberfrugterne på grillen til, de er sorte. Kom dem herefter i en pose. Lad dem ligge i 20 min. og gnub så det forkullede skind af.
Step 3. Rist mandlerne på en tør pande ved mellem varme.
Step 4. Blend peberfrugter, tomater, mandler hvidløg, chili, røget paprika, sherryeddike og olivenolie sammen til en chunky sauce. Smag til med mandelolie, salt og peber. Stil saucen til side og klargør resten.
Fisk
Step 1. Fyld bugen af havbarsen med friske krydderurter, skiver af citron og krydder med salt og peber. Læg dem i oliesmurte spejdernet.
Step 2. Grill havbarsen ved hård varme, så skindet bliver sprødt i ca. 8-10 min. på hver side afhængig af størrelse. Krydder dem godt med salt undervejs.
Step 3. Servér med dine yndlingsgrøntsager og Romesco sauce og du har et hurtigt og nemt hverdagsmåltid.
Tip
Havbars er alletiders at grille hel. Brug således gerne fiskenet for at holde sammen på fisken, når den vendes, især når den fyldes med krydderurter.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
