1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Grillet ribeye med kryddersmør
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Ingredienser
- 2 stk flotmarmorerede ribeyes , à ca. 300 g pr. stk.
- 2 stk bagekartofler
- 200 g blødt Løgismose smør
- 2 hele hvidløg , Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
- 1 citron , skal og saft herfra
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200°C
Step 2
Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
Step 3
Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
Step 4
Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
Step 5
Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
Step 7
Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
Step 8
Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - find opskriften under opskrifter
Tip
Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...