1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Grillet ribeye med kryddersmør
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Ingredienser
- 2 stk flotmarmorerede ribeyes , à ca. 300 g pr. stk.
- 2 stk bagekartofler
- 200 g blødt Løgismose smør
- 2 hele hvidløg , Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
- 1 citron , skal og saft herfra
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200°C
Step 2
Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
Step 3
Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
Step 4
Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
Step 5
Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
Step 7
Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
Step 8
Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - find opskriften under opskrifter
Tip
Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...