1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kålen kilder i halsen. Derfor kan det være godt med en vinaigrette, der mørner kålen.
Ingredienser
- 1 bundt grønkål eller lignende
- 100 g hakkede ristede valnødder
- 1 dl solbær , frosne
- 1 dl sukker
- 2 dl mørk balsamico
- 2 dl god valnøddeolie
- 2 dl solsikkeolie
Sådan gør du
Step 1.
Lad solbær og sukker marinere natten over. Det er bedst, hvis bærrene får lov at suge sukker og smide saften, for så holder de bedre formen ved kogning.
Step 2.
Bland marinerede solbær og balsamico, og bring i roligt kog. De skal koge min. 15 minutter, og gerne til det halve af mængden.
Step 3.
Bland solbærblandingen med olierne.
Step 4.
Pluk kålen i mundrette stykker, og skyl den grundigt.
Step 5.
Vend kålen med en anelse salt og et par dråber citronsaft. Kram salt og citron lidt ind i kålen, og lad det hvile i en halv time.
Step 6.
Anret på et fladt fad, og fordel gavmildt vinaigretten ud over salaten. Drys evt. med lidt sort peber.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...