1/7/2019
|
Magasin 6 2019
Havtaske med solmodne tomater
Havtasken har ikke just været heldig med sit udseende, men nu er det engang heller ikke det ydre, men derimod det indre, der tæller.
Havtasken er med sit faste kød rigtig god til stegning i rigeligt smør, på grillen eller i supper, mens dens hoved og ben giver en dejlig fiskefond, som kan bruges til bouillabaisse eller skaldyrsrisotto.
I denne ret får havtasken modspil af solmodne tomater og salte kapers.
Ingredienser
- 4 stk havtaskehaler af ca. 180 g.
- 500 g af de bedste tomater du kan finde
- 80 g sorte oliven uden sten
- 50 g kapers
- 50 g skalotteløg
- 2 fed hvidløg knust
- 1 dl Løgismose olivenolie
- 100 g Løgismose smør
- 250 g babyspinat skyllet
- 1 bundt basilikum
Sådan gør du
Step 1
Snit skalotteløg i små tern, tomater i grove tern og skær de sorte oliven i skiver. Bland det i en skål med kapers og knust hvidløg.
Step 2
Steg fisken i smør (ca. 50 g) og olie (1 spsk) på en pande. Tilsæt løg, hvidløg, tomat, kapers og oliven, når fisken vendes. Tag fisken af panden, når den er færdig, efter ca. 4 minutter på hver side.
Step 3
Lad de resterende ingredienser samt væden blive på panden og lad det reducere lidt ind til en sauce. Montér saucen med 50 g smør. Smag til med salt, peber og hakket basilikum.
Servering
Vend spinat rundt i saucen på panden til den er lige ved at falde sammen og læg en god skefuld på hver tallerken. Anret fisken ovenpå spinaten med saucen og giv den en smule olivenolie inden servering.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...