28/2/2023
Hønsesalat med drueagurker og syltede svampe
En dansk smørrebrødsklassiker spækket med Løgismose kylling, syltede agurker og svampe og en masse friske urter.
Hvor estragon og kylling alle dage har været en klassisk kendt kombination, tilfører dild friskhed og lethed til hønsesalaten.
Vores kok har desuden valgt at erstatte mayonnaise med Løgismose creme fraiche, som er særligt fyldig og cremet trods sine blot 18% fedt, for den gør hønsesalaten lettere i udtrykket og bidrager med perfekt balanceret syre.
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose kyllingebryst med vinge
- 250 g Løgismose creme fraiche 18%
- 2 spsk Løgismose syltede drueagurker
- 1 glas Løgismose Antipasti marinerede svampe
- 1 spsk lage fra Løgismose Antipasti marinerede svampe
- 1 citron skal og saft herfra
- 2 spsk dijonsennep
- 4 stilke estragon
- 4 stilke dild
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Et par skiver godt, groft rugbrød
Sådan gør du
Step 1
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Steg kyllingen på skindsiden på en middelvarm pande i 5-10 minutter, til skindet er gyldent og sprødt. Vend kyllingebrysterne og steg færdig på den anden side i ca. 5 minutter. Tag kyllingebrysterne af panden, og lad dem hvile og køle af i 10-15 minutter. Rør imens dressingen.
Step 2
Skær drueagurker i små tern, og hak de syltede svampe groft. Pluk og hak dild og estragon groft.
Step 3
Rør creme fraiche sammen med sennep, olivenolie, lagen fra svampene og citronskal. Tilsæt derefter svampe, drueagurker og urter. Krydr med salt og peber, og smag til med citronsaft. Det er ikke sikkert du skal bruge alt citronsaften. Tilsæt en ekstra skefuld dijonsennep, hvis du ønsker en mere potent hønsesalat.
Step 4
Skær vingerne fra brystet, og skær kødet fra benet så godt som muligt. Hak vingekøddet fint og skær brystkødet i små skiver. Vend al kylling sammen med dressingen. Smag igen til med salt, peber og citron.
Step 5
Anret hønsesalaten på et godt stykke tykt skåret rugbrød. Top gerne med lidt ekstra drueagurker og urter.
Tip
Ønsker du mere fedme, kan du komme lidt stegt bacon i hønsesalaten, eller røre et par skefulde hjemmerørt mayonnaise i.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...