1/1/1970 |
Jomfruhummerbisque
Vores kokke har lagt sig i selen og giver hermed deres opskriften på den populære jomfruhummerbisque fra vores gourmet supermarked på Nordre Toldbod. Jomfruhummerbisquen kan serveres som enten for- eller hovedret og gør sig rigtig godt i gæstemenuen eller på dage, hvor du vil forkæle dig selv og dine medspisere. Bisquen har en kraftig og dyb sødmefuld smag af skaldyr og afrundes af cremet fløde.
Ingredienser
- 2 kg jomfruhummer
- 150 g tomatpuré
- 2 fed hvidløg
- 3 stk løg
- 250 g gulerødder
- 250 g porre
- 150 g fennikel
- ½ stk knoldselleri
- 3 l vand
- 2 dl brandy
- 5 g hel sort peber
- 5 g Løgismose smør
- ½ l Løgismose piskefløde
- 15 g salt
Sådan gør du
Step 1.
Rengør grøntsagerne og skær dem ud i grove stykker. Fordel jomfruhummere, tomatpure og grøntsagerne i en bradepande. Det hele ristes godt af i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Step 2.
Herefter kommes alle ingredienser, med undtagelse af smør, fløde og salt, i en stor gryde. Gryden bringes i kog og koges godt igennem i 5 minutter, herefter slukkes der for varmen. Lad bisquen trække i 2,5 time.
Step 3.
Når bisquen har hvilet tændes igen for varmen og den gives endnu et opkog. Sigt bisquen over i en ny gryde og tilsæt smør og fløde og kog det igennem og smag til med salt.
Step 4.
Server evt. med et stykke pocheret helleflynder og godt brød.
Step 5.
Jomfruhummerbisque har en kraftig og dyb sødmefuld smag af skaldyr, som afrundes af cremet fløde. Til den rige, sødmefulde hummersmag og suppens fedme, giver Pierre Gaillards Condrieu genlyd og fuldender et eksplosivt smagsbillede.
Tip
Har du ikke tiden til at lave bisquen selv fra bunden, så tag forbi vores butik på Nordre Toldbod, hvor du altid kan finde en god bisque.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...