29/10/2023
|
Magasin 5 2023
Kartoffelmad med syltede rødløg og aioli
Ingredienser
- 1 bagekartoffel
- Lidt groft salt
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 glas Løgismose syltede rødløg
- Aioli eller mayonnaise gerne hjemmerørt
- Karse
- Piment d’Espelette
- 2 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Step 1
Skrub bagekartoflen godt og prik den et par gange med en kødnål. Bag den på et lag af groft salt ved 175 °C i ca. 1 time. Lad kartoflen køle. Du kan med fordel tilberede dem dagen før.
Step 2
Flæk kartoflen på langs. Smash den flad mellem 2 stykker mellemlægspapir eller bagepapir f.eks. med en lille gryde.
Step 3
Steg de flade kartofler sprøde på en pande i lidt olie, smør og krydderurter for at tilføre lidt ekstra smag. Læg kartoflen på et fedtsugende papir som køkkenrulle og drys gavmildt flagesalt.
Step 4
Smør en skive rugbrød med aioli, placér kartoflen ovenpå, mens den stadig er lun. Anret syltede agurker, syltede rødløg og lidt aioli på kartoflen og pynt med karse og et let drys Piment d’Espelette.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...