31/5/2023 |
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på grillen. Imidlertid kan det være en svær disciplin at grille fisk, uden at kødet sidder fast på risten, overtilberedes, eller driller på anden vis.
En måde at imødegå dette er at tilberede fisken i en støbejernspande fremfor direkte på grillen. Således er det også muligt at tilsætte diverse smagsgivere til fisken, uden det drypper ned i kullet. Hvilket er særligt velejnet for kulmulen, da det er en relativ mager fisk. I denne opskrift bages fisken sammen med Løgismose pesto arancione, citroner og en masse urter.
Ingredienser
- 800 g kulmule
- 1 bæger Løgismose pesto arancione
- 1 citron skåret i stykker eller både
- Friske krydderurter som oregano, salvie, merian eller lignende
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
1. Skær fisken i portionsstørrelser og placér dem i et oliesmurt støbejernsfad eller en alubakke. Krydre med lidt salt.
Step 2.
Fordel en gavmild mængde pesto arancione på fiskestykkerne samt citronbåde og friske krydderurter.
Step 3.
Bag fisken på grillen ved direkte lav varme i cirka 10 minutter med låg på.
Step 4.
Stik i fisken for at teste tilberedningen – der skal være lidt eller ingen modstand – lad fisken trække det sidste ved eftervarme.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...