28/2/2021 | Magasin 2 2021
Løgtærte med sprøde salater
Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.
Ingredienser
- Tærtedej
- 250 g hvedemel
- 125 g Løgismose smør
- 1 hel æg
- ½ tsk salt
- Tærtefyld
- 5 hele store løg
- Løgismose smør til sautering
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 2 hele æg
- Friskrevet muskatnød
- 100 g Comté eller anden fast komælksost
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sprød salat
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen.
Step 2. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget.
Step 3. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
Tærtefyld
Step 1. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre.
Step 2. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen.
Step 3. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.
Step 4. Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad.
Step 5. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min.
Step 6. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.
Tip
Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...