28/2/2021 | Magasin 2 2021
Løgtærte med sprøde salater
Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.
Ingredienser
- Tærtedej
- 250 g hvedemel
- 125 g Løgismose smør
- 1 hel æg
- ½ tsk salt
- Tærtefyld
- 5 hele store løg
- Løgismose smør til sautering
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 2 hele æg
- Friskrevet muskatnød
- 100 g Comté eller anden fast komælksost
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sprød salat
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen.
Step 2. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget.
Step 3. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
Tærtefyld
Step 1. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre.
Step 2. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen.
Step 3. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.
Step 4. Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad.
Step 5. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min.
Step 6. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.
Tip
Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...