31/3/2022 | Magasin 2 2022
Luksuriøs toast med pocheret æg og luftig hollandaise
Ingredienser
- Toast
- 4 stk friske æg (køb friske æg i butikken på Nordre Toldbod)
- 1 spsk eddike
- 20 stk grønne asparges
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 dåse kaviar , efter lyst
- 4 skiver Løgismose smør
- Hollandaise på sifon
- 3 æggeblommer
- 1 æggehvide
- 1 spsk vand
- 200 g Løgismose smør
- 4 cl Løgismose piskefløde 38%
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Toast
Step 1. Sæt 3 l vand til at simre.
Step 2. Slå hvert æg ud på hver sin underkop eller lille tallerken, så de er klar til brug.
Step 3. Kom 1 spsk. eddike i vandet, og rør kraftigt rundt med et piskeris.
Step 4. Tilsæt æggene ét ad gangen, og lad dem samle sig, ca. 1½ -3 min., inden det næste æg kommes i.
(Køl hurtigt æggene efter pochering, og kom i varmt vand i 30-40 sek. før servering).
Step 5. Smørrist skiver af brødet på en pande.
Step 6. Knæk det nederste af aspargesene. Tilbered dem i en pande med 3 spsk. vand, en klat smør og salt, og damp aspargesene under låg 2-3 min.
Step 7. Dryp aspargesene godt af, og placér dem på et stykke smørristet brød.
Step 8. Dryp de pocherede æg af på et rent, tørt viske - stykke, og anret på toppen af aspargesene.
Step 9. Anret herefter caviar og servér den lune, yderst luftige hollandaise ved bordet.
Hollandaise på sifon
Step 1. Kom smør i en kasserolle, og lad det brune ved middel varme til det dufter dejligt af ristede nødder. Tag kasserollen af blusset, tilsæt skallen fra ½ - 1 citron og lad det trække i 10 min.
Step 2. Sigt smørret. Pas på ikke at få den karamelliserede valle med. Hold smørret på 50-55 °C (så skiller det ikke).
Step 3. Pisk blommer, hvider og vand i en kasserolle over meget svag varme til æggemassen er luftig og cremet.
Step 4. Tag kasserollen af varmen, og placér den på en våd klud. Tilsæt alt smørret stille og roligt under konstant pisken.
Step 5. Tilsæt fløde og smag til med citron, salt og peber. Konsistensen er meget tyndere end en normal hollandaise.
Step 6. Hæld saucen på en lille sifonflaske (eller spis saucen som den er), og hold sifonflasken med saucen lun til før servering.
Step 7. Giv sifonflasken to patroner før servering. Ryst sifonen 3-4 gange, og tryk forsigtigt saucen ud på brødet, æg og asparges.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk