1/1/1970 |
Mørke maltsild
Ingredienser
- 1 stk kanelstang
- 10 stk nelliker
- 5 stk kardemommekapsler
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk mørk øl , gerne Semper Ardens Criollo Stout fra Carlsberg
- 150 g brun farin
- ½ stk rød chili , alt efter styrke
- 1 stk appelsin saft og skal herfra
- 1½ dl vand
- 1 tsk mørkt maltpulver
- 1 glas marinerede sild
Sådan gør du
Step 1.
Rist de tørre krydderier ved jævn varme i en gryde, de må ikke blive brændte, men skal blot frigive smagsstofferne. Tilsæt øl og brun farin og lad det koge lidt ind. Tilsæt så lidt sildelage, grofthakket chili, skal og saft fra appelsinen og til sidst vandet.
Step 2.
Lad det koge godt igennem, pisk derefter maltpulveret i og lad lagen simre, til den begynder at jævne lidt. Smag til og juster evt. med ekstra krydderier. Lad lagen afkøle helt, inden den hældes over sildefileterne. Lad det trække på køl i ca. 3 døgn.
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave.
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt....
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Blæksprutte med tomatsalat
Drøm dig til en sydeuropæisk fiskerestaurant med engangsdue og brød i papirsposer med en servering s...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage. Østers siges at være verde...
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig s...