1/11/2024
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, men træffes oftere og oftere i de danske farvande.
Er du en heldig fisk at kunne få rødmulle hos din lokale fiskehandler, anbefaler vi, at du giver dig i kast med Bocuse-kokkenes sydfranske opskrift, hvor fisken får fornemt selskab af en nem klassisk, ratatouille.
En ret, der med god vin i glasset, leder tankerne hen på den franske riviera i de kolde og mørke vintermåneder.
Ingredienser
- Friteret rødmulle
- 4 flotte rødmullefileter med skæl på
- 8 dl smagsneutral olie
- Salt
- Ratatouille
- 1 rød peberfrugt
- ½ squash
- ½ aubergine
- 2 dl kraftig tomatsauce
- ½ fed hvidløg
- 3 spsk Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Basilikum til pynt
Sådan gør du
Friteret rødmulle
Step 1. Fjern den lille række ben midt i rødmullefileterne med en laksetang eller få fiskehandleren til at gøre det for dig.
Step 2. Læg fileterne på en rist over en gryde med skælsiden opad. Varm olien op til 200 °C og hæld den forsigtigt og i en tynd stråle over fiskeskællet. Varmen fra olien friterer skællet, så det bliver sprødt og tilbereder fisken perfekt. Krydre med salt.
Ratatouille
Step 1. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt, squash og aubergine i små tern. Sautér dem kort i olivenolie med hvidløget.
Step 2. Tilsæt tomatsauce og kog sammen med grøntsagerne i 2 min. Smag derefter ratatouillen til med salt og peber.
Servering
Step 1. Anret ratatouille smukt på en tallerken, placér de friterede rødmullefileter ovenpå og pynt med basilikum.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...