1/11/2024
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, men træffes oftere og oftere i de danske farvande.
Er du en heldig fisk at kunne få rødmulle hos din lokale fiskehandler, anbefaler vi, at du giver dig i kast med Bocuse-kokkenes sydfranske opskrift, hvor fisken får fornemt selskab af en nem klassisk, ratatouille.
En ret, der med god vin i glasset, leder tankerne hen på den franske riviera i de kolde og mørke vintermåneder.
Ingredienser
- Friteret rødmulle
- 4 flotte rødmullefileter med skæl på
- 8 dl smagsneutral olie
- Salt
- Ratatouille
- 1 rød peberfrugt
- ½ squash
- ½ aubergine
- 2 dl kraftig tomatsauce
- ½ fed hvidløg
- 3 spsk Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Basilikum til pynt
Sådan gør du
Friteret rødmulle
Step 1. Fjern den lille række ben midt i rødmullefileterne med en laksetang eller få fiskehandleren til at gøre det for dig.
Step 2. Læg fileterne på en rist over en gryde med skælsiden opad. Varm olien op til 200 °C og hæld den forsigtigt og i en tynd stråle over fiskeskællet. Varmen fra olien friterer skællet, så det bliver sprødt og tilbereder fisken perfekt. Krydre med salt.
Ratatouille
Step 1. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt, squash og aubergine i små tern. Sautér dem kort i olivenolie med hvidløget.
Step 2. Tilsæt tomatsauce og kog sammen med grøntsagerne i 2 min. Smag derefter ratatouillen til med salt og peber.
Servering
Step 1. Anret ratatouille smukt på en tallerken, placér de friterede rødmullefileter ovenpå og pynt med basilikum.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet