31/10/2021 | Magasin 9 2021
Ø-laks med flødestuvet spinat og trøffel
Frokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til jule- og påskefrokost giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- Ø-laks med flødestuvet spinat og trøffel
- 400 g laks , erne Ø-laks fra Samsø (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 800 g frisk og grov spinat
- ½ tsk muskatnød
- Citronsaft
- sort trøffel
- Salt og peber
- Landbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom piskefløde i en gryde og reducér til det halve.
Rens og skyl spinat grundigt og blanchér i letsaltet vand.
Tryk spinaten fri for vand og tilsæt den til fløden. Smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber og varm det hele igennem.
Rist landbrødet let og servér det med tykke skiver laks, stuvet spinat og rundhåndede mængder revet trøffel.