31/10/2021 | Magasin 9 2021
Ø-laks med flødestuvet spinat og trøffel
Frokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til jule- og påskefrokost giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 400 g koldrøget laks
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 800 g frisk og grov spinat
- ½ tsk muskatnød
- Citronsaft
- sort trøffel
- Salt og peber
- Landbrød
Sådan gør du
Step 1
Kom piskefløde i en gryde og reducér til det halve.
Step 2
Rens og skyl spinat grundigt og blanchér i letsaltet vand.
Step 3
Tryk spinaten fri for vand og tilsæt den til fløden. Smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber og varm det hele igennem.
Step 4
Rist landbrødet let og servér det med tykke skiver laks, stuvet spinat og rundhåndede mængder revet trøffel.
Tip
Laks kan købes eller forudbestilles i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk