31/10/2022 |
Østers med friteret brødkrumme
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler har altid kunnet noget ganske særligt sammen, og nu har danske forskere fundet forklaringen. Der er tale om en særlig umami-synergi, som opstår i mødet mellem de døde gærceller fra Champagnen og visse nukleotider i bløddyrenes muskler. Det pirrer i den grad vores lystcenter, hvis vi altså kan lide østers.
Ingredienser
- 8 stk Fine de Claire-østers
- 50 g Løgismose smør
- 100 g grov pankorasp
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ristede sesam
- Eventuelt tabasco eller anden chilisauce
Sådan gør du
Step 1.
Rist pankorasp i smør med hvidløg, til det er gyldent og tilsæt sesam. Læg på fedtsugende papir.
Step 2.
Ved anretning lægges en gavmild skefuld på en østers i skal. Pas på at der ikke er for meget væske i østersen. Top eventuelt med 1 dråbe tabasco.
Tip
Er du ikke så vild med østers i den klassiske rå udgave, kan du gratinere dem i ovnen med hvidløg og rasp, som camouflerer smagen – præcis som opskrifterne foreskriver.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...