31/10/2022 | Magasin 7 2022
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler har altid kunnet noget ganske særligt sammen, og nu har danske forskere fundet forklaringen. Der er tale om en særlig umami-synergi, som opstår i mødet mellem de døde gærceller fra Champagnen og visse nukleotider i bløddyrenes muskler. Det pirrer i den grad vores lystcenter, hvis vi altså kan lide østers.
Ingredienser
- 8 stk Fine de Claire-østers
- 100 g havtorn
- 20 g sukker
- 100 g vand
- 3 spsk creme fraiche 38%
- ¼ dl vilde ris
Sådan gør du
Step 1.
Kog vand og sukker op, og køl derefter ned i et par minutter. Hæld havtorn over i sukkerblandingen, og lad trække natten over.
Step 2.
Fritér ris i 180 °C varm olie, indtil de puffer. Drys risene med salt, og læg dem på et fedtsugende papir.
Step 3.
Åbn østers, og anret med en lille klat creme fraiche 38%, 4-5 syltede havtorn og top med puffede ris.
Tip
Er du ikke så vild med østers i den klassiske rå udgave, kan du gratinere dem i ovnen med hvidløg og rasp, som camouflerer smagen – præcis som opskrifterne foreskriver.
Andre forslag
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...