31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler har altid kunnet noget ganske særligt sammen, og nu har danske forskere fundet forklaringen. Der er tale om en særlig umami-synergi, som opstår i mødet mellem de døde gærceller fra Champagnen og visse nukleotider i bløddyrenes muskler. Det pirrer i den grad vores lystcenter, hvis vi altså kan lide østers.
Ingredienser
- 8 stk Fine de Claire-østers
- 100 g havtorn
- 20 g sukker
- 100 g vand
- 3 spsk creme fraiche 38%
- ¼ dl vilde ris
Sådan gør du
Step 1.
Kog vand og sukker op, og køl derefter ned i et par minutter. Hæld havtorn over i sukkerblandingen, og lad trække natten over.
Step 2.
Fritér ris i 180 °C varm olie, indtil de puffer. Drys risene med salt, og læg dem på et fedtsugende papir.
Step 3.
Åbn østers, og anret med en lille klat creme fraiche 38%, 4-5 syltede havtorn og top med puffede ris.
Tip
Er du ikke så vild med østers i den klassiske rå udgave, kan du gratinere dem i ovnen med hvidløg og rasp, som camouflerer smagen – præcis som opskrifterne foreskriver.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...