30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det gode håndværk og et lille drys kærlighed. Så behøves ikke meget andet end pasta, grillede artiskokker, hvidløg og en masse ost for at skabe madglæde.
Buon Appetito!
Ingredienser
- 300 g tørret pasta
- 1 glas syltede og grillede artiskokker
- 150 g god, fast ost
- 4 fed hvidløg
- Salt
- Vand
- Frisk salvie
Sådan gør du
Step 1
Sæt en stor gryde med letsaltet vand på varmen.
Step 2
Pil og knus hvidløg med bagsiden af en kniv. Hæld olien fra artiskokkerne på en stor pande, hvor der er plads til hele pastaretten, og confitér hvidløg heri.
Step 3
Skær imens artiskokker i mindre stykker og overfør til panden sammen med frisk salvie, når hvidløgene er let lysebrune.
Step 4
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken minus et par minutter. Overfør derefter pastaen til panden sammen med et par deciliter af kogevandet.
Step 5
Færdigtilbered pastaen på panden med artiskokker og hvidløg og riv til sidst en gavmild mængde ost henover. Ven forsigtigt rundt, så pastaen svøbes i en cremet sauce. Servér straks!
Tip
Du finder alle de italienske råvarer fra Made by Mama på løgismose.dk eller i Løgismose butikken på Nordre Toldbod.
Tip
Når forholdet mellem kogevandet fra pastaen og olie er helt rigtigt, cremer sovsen. Har du svært ved at ramme den cremede konsistens, kan du drysse en lille smule hvedemel i eller give pastaen et skvæt fløde.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...