15/7/2025
|
Magasin 3 2025
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle frem, mens fyldet kan variere alt efter årstid og udbud. Vores version er med creme fraiche med vanilje – eller bare Løgismose vanilje creme fraiche 18%, når den er på spot – og sæsonens brombær og blåbær.
Ingredienser
- Blandede bær
- Pavlova
- 4 æggehvider
- 225 g sukker
- 1½ tsk maizena
- ½ tsk eddike
- Flormelis
- Vaniljecreme
- 150 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 vaniljestang
- 2 tsk sukker
Sådan gør du
Pavlova
Step 1. Tænd ovnen på 120 °C varmluft. Pisk æggehvider med sukker, til det er helt stift og luftigt. Sigt maizena i, pisk, og kom så eddike i, og pisk yderligere ½ min.
Step 2. Drys flormelis på bagepapiret på bagepladen, og lav 6 ‘fuglereder’ med marengs. Forsøg at lav en fordybning med en ske. Alternativt kan der slås hul, når de er bagte. Bag marengsen i ca. 1,5 time.
Vaniljecreme
Step 1. Bland creme fraiche med kornene fra vaniljestangen og sukker.
Alternativt ty til den nemme løsning med vores økologiske creme fraiche 18% med ægte vanilje.
Til slut
Step 1. Vask bærrene, og tør dem grundigt.
Step 2. Anret marengs med en god skefuld creme i fordybningen, og top med bær og gerne spiselige blomster.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...