1/9/2025
|
Magasin 4 2025
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne version får radicchio, særligt anvendt omkring Veneto, lov at spille hovedrollen. De bitre blade bages, så sødmen træder frem, og fyldes med beluga, salvie og cremet Løgismose blå ost. En let pikant sugo (tomatsauce) fuldender retten.
Der findes mange slags radicchio, men hvad enten du får fat i den runde Chioggia, den aflange Treviso eller den plettede lidt mere løsagtige Castelfranco, så har de det til fælles, at de er bitre, men nu også langt mindre bitre, end de var engang. Men med Kaspers lidt kortere tilberedningstid, end den man ellers møder i de mange fortolkninger af den ikoniske bonderet ”Radici e Fasioi”, er der bestemt stadig bitterhed til stede, og derfor vil vine funderet på den ligeledes notorisk bitre Nebbiolo-drue kunne skabe en befordrende symbiose, hvis der skal vin til.
Ingredienser
- 4 stk radicchio
- 100 g belugalinser
- 3 store tomater
- Løgismose blå ost
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 15 blade salvie
- 1 håndfuld valnødder
- 1 portion sugo
- Salt
- Røget sugo
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 400 g modne tomater eller fra dåse
- 10 blade salvie
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk sukker
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Kog belugalinser i saltet vand efter anvisning på pakken. Tilsæt gerne lidt salvie til kogevandet.
Step 2
Skær imens tomaterne i fine tern.
Step 3
Dræn linserne, og køl af. Smag linserne til med olivenolie, balsamico, hakket salvie og salt. Vend hakket tomat og grove stykker af blå ost i.
Step 4
Vask og halvér radicchio på langs, og pluk de inderste blade fra, så det udgør en skål. Fyld rigeligt med linsefyld i bladene, og top evt. med lidt ekstra blå ost.
Step 5
Bag i forvarmet ovn ved 210 °C, ca. 5 min. Servér straks, toppet med let ristede valnødder og en skefuld sugo på siden.
Røget Sugo
Step 1. Hak løg og hvidløg, og steg ved middel varme i gryde med olivenolie i et par minutter.
Step 2. Tilsæt tomater, salvie og røget paprika, kog i 5 min. og blend derefter saucen. Smag til med balsamicoeddike, sukker og salt. Sæt til side til brug.
Tip
Psst... har du rester tilovers af hjemmelavet sugo, så nyd på en portion pasta dagen efter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...