Ristet pighvar med gulerødder og lakridssauce
Denne ret er en hyldest til mangfoldigheden. Om ikke andet, så i hvert fald en opfordring til at efterspørge og bruge de mange forskellige sorter, der findes af, hvad vi ofte betragter som hverdagsgrøntsager. Guleroden er et godt eksempel. Den findes i mange varianter, former og farver, som alle har hver sin særegne smag og struktur.
Ingredienser
- Pighvar
- 600 g pighvarfilet
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Lakridssauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- ½ stk citron skal herfra
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 knivspids safran
- ½ tsk lakridspulver
- 1 dl Noilly Prat
- 3 dl hønsefond
- 3 dl fiskefond
- ½ dl Løgismose piskefløde
- 3 spsk creme fraiche 38%
- Salt og friskkværnet peber
- Gulerødder
- 24 stk små gulerødder med top af forskellig sort og farve
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 4 kviste citrontimian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pighvar
Step 1. Læg pighvarfileterne på en tallerken og krydr dem med salt og peber. Sæt fisken på køl, mens du tilbereder saucen og gulerødderne.
Step 2. Steg fileterne gyldne på den ene side på en rigtig varm pande i lidt olie, kom en klat smør på og lad fisken stege videre i ca. 1⁄2 minut. Vend fisken og steg den i ca. 1 minut alt efter tykkelse på fileten.
Lakridssauce
Step 1. Sauter det hakkede skalotteløg og citronskallen i olie i en gryde, til løgene er glasklare. Tilsæt safran, lakrids og Noilly Prat, lad det koge ind til det halve og kom så hønse- og fiskefond på. Kog igen ind til det halve og monter med fløde og cremefraiche under piskning. Lad saucen koge ind, til den får en tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Gulerødder
Step 1. Vask gulerødderne rene med en svamp og klip toppene af, så der er 1-2 cm tilbage. Kom lidt smør og olie på en pande og steg rødderne med citrontimian. Smag til med salt og peber.
Pynt
Step 1. Evt. lidt plukket bronzefennikel
Step 2. Kom lidt sauce på lune tallerkner og anret fisken ovenpå. Fordel gulerødderne og pynt evt. med lidt bronzefennikel.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...