31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Rødspætte med sauteret hvidkål, persille og citron
Rødspætten er i sæson hele året, den er nem at tilberede og er elsket af både store og små – et oplagt valg til et godt og sundt hverdagsmåltid. I stedet for den klassiske panering, får du her Thomas Rodes version af stegte rødspætter med frisk pust fra citron, persille og sprød hvidkål.
Ingredienser
- 8 flåede rødspætte fileter
- 1 hvidkål
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 økologisk citron
- Løgismose olivenolie
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Befri hvidkålet for stokken og de yderste seje blade, og skær ca. 8 blade i grove stykker. Nip persillen fra stilken og riv den yderste gule skal af citronen.
Step 2.
Marinér ske fileterne i olivenolie med salt og peber.
Strep 3.
Lad smør og olivenolie bruse op i en sautérpande. Læg så mange kål-trekanter, der kan ligge med luft imellem, på panden. Tilsæt salt, peber og den revne citronskal og sautér ca. 1-2 minut.
Step 4.
Læg fiskefileterne på kålen i panden, hæld saften fra ca. en halv citron og 3 spsk. vand over og læg straks låg på.
Step 5.
Lad fisken dampe 2-3 minutter under låg. Sluk for varmen og lad panden stå 3-4 minutter.
Step 6.
Servér straks, med frisk brøndkarse, bredbladet persille og rucola over. Servér evt. med et godt stykke brød stegt i smør.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...