31/8/2019 | Magasin 7 2019
Rødspætte med sauteret hvidkål, persille og citron
Rødspætten er i sæson hele året, den er nem at tilberede og er elsket af både store og små – et oplagt valg til et godt og sundt hverdagsmåltid. I stedet for den klassiske panering, får du her Thomas Rodes version af stegte rødspætter med frisk pust fra citron, persille og sprød hvidkål.
Ingredienser
- 8 flåede rødspætte fileter
- 1 hvidkål
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 økologisk citron
- Løgismose olivenolie
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Befri hvidkålet for stokken og de yderste seje blade, og skær ca. 8 blade i grove stykker. Nip persillen fra stilken og riv den yderste gule skal af citronen.
Step 2.
Marinér ske fileterne i olivenolie med salt og peber.
Strep 3.
Lad smør og olivenolie bruse op i en sautérpande. Læg så mange kål-trekanter, der kan ligge med luft imellem, på panden. Tilsæt salt, peber og den revne citronskal og sautér ca. 1-2 minut.
Step 4.
Læg fiskefileterne på kålen i panden, hæld saften fra ca. en halv citron og 3 spsk. vand over og læg straks låg på.
Step 5.
Lad fisken dampe 2-3 minutter under låg. Sluk for varmen og lad panden stå 3-4 minutter.
Step 6.
Servér straks, med frisk brøndkarse, bredbladet persille og rucola over. Servér evt. med et godt stykke brød stegt i smør.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken bloms...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...