31/8/2019 | Magasin 7 2019
Rødspætte med sauteret hvidkål, persille og citron
Rødspætten er i sæson hele året, den er nem at tilberede og er elsket af både store og små – et oplagt valg til et godt og sundt hverdagsmåltid. I stedet for den klassiske panering, får du her Thomas Rodes version af stegte rødspætter med frisk pust fra citron, persille og sprød hvidkål.
Ingredienser
- 8 flåede rødspætte fileter
- 1 hvidkål
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 økologisk citron
- Løgismose olivenolie
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Befri hvidkålet for stokken og de yderste seje blade, og skær ca. 8 blade i grove stykker. Nip persillen fra stilken og riv den yderste gule skal af citronen.
Step 2.
Marinér ske fileterne i olivenolie med salt og peber.
Strep 3.
Lad smør og olivenolie bruse op i en sautérpande. Læg så mange kål-trekanter, der kan ligge med luft imellem, på panden. Tilsæt salt, peber og den revne citronskal og sautér ca. 1-2 minut.
Step 4.
Læg fiskefileterne på kålen i panden, hæld saften fra ca. en halv citron og 3 spsk. vand over og læg straks låg på.
Step 5.
Lad fisken dampe 2-3 minutter under låg. Sluk for varmen og lad panden stå 3-4 minutter.
Step 6.
Servér straks, med frisk brøndkarse, bredbladet persille og rucola over. Servér evt. med et godt stykke brød stegt i smør.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...