1/1/1970 |
Røget laks med rygeostcreme og syltet fennikel
Ingredienser
- 400 g røget laks , gerne et helt stykke
- 2 stk fennikel
- 50 g Løgismose rygeost
- 50 g Kirks fløde friskost
- 40 g ørredrogn
- 1 bundt bronzefennikel
- 1 stk citron
- Syltelage
- 100 ml vand
- 100 ml eddike
- 100 g sukker
Sådan gør du
Step 1.
Skær laksen i skiver på 1,5 cm tykkelse, og læg dem til side på køl, indtil anretning.
Step 2.
Varm ingredienserne til syltelagen op i en kasserolle til sukkeret er opløst, og stil derefter lagen på køl. Skær top og bund af fennikel, og del den på langs. Skær meget tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i koldt vand. Gem nogle skiver fennikel til anretningen og kom resten i kogende vand i 10 sekunder og derefter direkte i iskoldt vand i ca. 2 minutter. Læg fennikel-skiverne i syltelagen og lad dem stå og trække indtil du anretter, minimum 15 minutter.
Step 3.
Pisk lige dele rygeost og friskost sammen i en skål. Smag til med salt og citronskal. Fyld cremen på en sprøjtepose til anretning.
Step 4.
Anret laksen med de rå og syltede fennikel ovenpå. Fordel ørredrogn tilfældigt rundt på tallerkenen. Læg forsigtigt små ’dutter’ af rygeostcremen ind imellem laks og fennikel. Pynt med bronze-fennikel.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...
Den perfekte juleand & andesauce
Stegt andebryst med bagt græskar og ferskner
Til de nært forstående højtider er helstegt and en...
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...