1/1/1970 |
Røget laks med rygeostcreme og syltet fennikel
Ingredienser
- 400 g røget laks , gerne et helt stykke
- 2 stk fennikel
- 50 g Løgismose rygeost
- 50 g Kirks fløde friskost
- 40 g ørredrogn
- 1 bundt bronzefennikel
- 1 stk citron
- Syltelage
- 100 ml vand
- 100 ml eddike
- 100 g sukker
Sådan gør du
Step 1.
Skær laksen i skiver på 1,5 cm tykkelse, og læg dem til side på køl, indtil anretning.
Step 2.
Varm ingredienserne til syltelagen op i en kasserolle til sukkeret er opløst, og stil derefter lagen på køl. Skær top og bund af fennikel, og del den på langs. Skær meget tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i koldt vand. Gem nogle skiver fennikel til anretningen og kom resten i kogende vand i 10 sekunder og derefter direkte i iskoldt vand i ca. 2 minutter. Læg fennikel-skiverne i syltelagen og lad dem stå og trække indtil du anretter, minimum 15 minutter.
Step 3.
Pisk lige dele rygeost og friskost sammen i en skål. Smag til med salt og citronskal. Fyld cremen på en sprøjtepose til anretning.
Step 4.
Anret laksen med de rå og syltede fennikel ovenpå. Fordel ørredrogn tilfældigt rundt på tallerkenen. Læg forsigtigt små ’dutter’ af rygeostcremen ind imellem laks og fennikel. Pynt med bronze-fennikel.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...