31/3/2023 |
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold i. Når tiden er til spæde salater, radiser, bælgede ærter og friske krydderurter er alt, du behøver til dine grøntsager en mormordressing med fløde, citron, sukker og fynsk rygeost.
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm fra Løgismose Gods – resultatet er en mild, dyb og frisk rygeost.
Ingredienser
- Salat
- 1 hoved krølsalat eller andre fyldige salater
- 5 radiser
- Lidt frisk dild dild (plukket eller hakket)
- Dressing
- ½ dl Løgismose sødmælksrygeost
- ½ dl Løgismose piskefløde 38%
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk sukker
- 2 spsk citronsaft og lidt citronskal
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1.
Rør rygeost lind med mælk og fløde. Smag til med sukker, salt og citronsaft. Spæd til med en anelse mere mælk, hvis konsistensen er lidt for tyk.
Step 2.
Bræk salaten groft, skær radiser i tynde skiver og pluk dild.
Step 3.
Vend salaten sammen umiddelbart inden servering og hæld dressingen henover.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...