1/4/2023
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold i. Når tiden er til spæde salater, radiser, bælgede ærter og friske krydderurter er alt, du behøver til dine grøntsager en mormordressing med fløde, citron, sukker og fynsk rygeost.
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm fra Løgismose Gods – resultatet er en mild, dyb og frisk rygeost.
Ingredienser
- Salat
- 1 hoved krølsalat eller andre fyldige salater
- 5 radiser
- Lidt frisk dild (plukket eller hakket)
- Dressing
- ½ dl Løgismose sødmælksrygeost
- ½ dl Løgismose piskefløde 38%
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk sukker
- 2 spsk citronsaft og lidt citronskal
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1
Rør rygeost lind med mælk og fløde. Smag til med sukker, salt og citronsaft. Spæd til med en anelse mere mælk, hvis konsistensen er lidt for tyk.
Step 2
Bræk salaten groft, skær radiser i tynde skiver og pluk dild.
Step 3
Vend salaten sammen umiddelbart inden servering og hæld dressingen henover.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...