30/11/2019 | Magasin 9 2019
Sashi-oksekød fra Freygaard, svamperagout og trøffelsauce
Hvad end du er til kød eller fisk, har vi et bud på hovedretten til din nytårsaft. Her får du opskriften på oksekød ned svamperagout, trøffelsauce, let syltet rødbede og jordskokkekompot
Ingredienser
- 4 bøffer af din fortrukne udskæring
- Svamperagout
- 500 g blandede svampe renset og skåret i mindre stykker
- 100 g tørrede karl johan svampe udblødt og hakket
- 100 g skalotteløg hakket
- 1 fed hvidløg knust
- 150 ml oksefond
- Lidt vindruekerneolie
- 50 g persille
- Trøffelsauce
- 1 demi glace eller oksefond
- 5 dl rødvin
- 1 pillede løg hakket
- 1 bundt timian
- 100 g Løgismose smør
- 1 glas trøffelsalsa
- Syltet rødbede
- 2 aflange rødbeder skrællet
- Lidt æblecidereddike
- Jordskokkekompot
- 600 g jordskokker skrællet
- 100 g Løgismose smør
- 50 g skalotteløg i tern
- 5 kviste timian
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Kød steges efter præference
Svamperagout
Step 1. Steg løg og hvidløg i lidt olie ved middel varme. Tilsæt svampene, når det begynder at få lidt farve og skru lidt op for varmen. Steg svampene godt igennem, det må godt få god farve.
Step 2. Tilsæt fonden og reducér ind til det sætter sig på svampene. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
Syltet rødbede
Step 1. Skær rødbeden til ‘spaghetti’ med et mandolinjern eller grønsagsskærer – der findes flere modeller.
Step 2. Skyl rødbede-strimlerne hurtigt, dræn dem og gem dem i en frysepose.
Step 3. Skyl rødbede-strimlerne hurtigt, dræn dem og gem dem i en frysepose.
Jordskokkekompot
Step 1. Kog jordskokkerne til de er helt møre. Smelt smørret og sautér løg og timian. Fjern timian, knus jordskokkerne let i smørret og smag til med salt og peber.
Trøffesauce
Step 1. Svits løg og timian i lidt smør, tilsæt rødvin og reducér ind til det er næsten væk.
Step 2. Tilsæt derefter fond og reducér ind til det halve, sigt løg og timian fra, smag til med trøffelsalsa, varm saucen op og pisk smørret i.
Anretning
Step 1. Anrét på en tallerken. Placér kødet nederst med svampekompot ovenpå og et par skefulde trøffelsauce. Top med de ne strimler af rødbede. Servér jordskokkekompotten a pàrt.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...