Skovdue i rødvin
Med solbær, morkler og brændte løg. Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.
Ingredienser
- 4 stk flåede og rensede skovduer
- 4 dl rødvin , gerne den, der serveres til retten
- 2 dl kraftig hønsesky
- 3 dl demi glace
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 100 g udblødte tørrede morkler
- 4 stk hele løg
- Lidt timian
- Lidt rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet.
Step 2.
Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag det op.
Step 3.
Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune. Svits morkler og hvidløg – stadig i samme gryde – tilsæt rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.
Step 4.
Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til lårene er helt møre. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.
Step 5.
Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.
Step 6.
Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.
Tip
Servér for eksempel retten med kogte, pillede kartofler og ristede skovsvampe.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...