Skovdue i rødvin
Med solbær, morkler og brændte løg. Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.
Ingredienser
- 4 stk flåede og rensede skovduer
- 4 dl rødvin , gerne den, der serveres til retten
- 2 dl kraftig hønsesky
- 3 dl demi glace
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 100 g udblødte tørrede morkler
- 4 stk hele løg
- Lidt timian
- Lidt rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet.
Step 2.
Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag det op.
Step 3.
Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune. Svits morkler og hvidløg – stadig i samme gryde – tilsæt rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.
Step 4.
Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til lårene er helt møre. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.
Step 5.
Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.
Step 6.
Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.
Tip
Servér for eksempel retten med kogte, pillede kartofler og ristede skovsvampe.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...