1/6/2023
|
Løgismose i Netto
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide dråber med noget så sommerligt som rosé. Modsat hvidvin bidrager rosé med en anelse mere fylde og dybde, men giver samtidig en let og syrlig sauce.
Dæk bordet med stak tallerkener, skænk Løgismose rosé i glassene og lad sommeren sænke ind – et uhøjtideligt, hyggeligt og ej at forglemme velsmagende øjeblik.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 3 glas Løgismose rosé no 01
- 125 g pancetta skåret i tern
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 150 g Løgismose creme fraiche 18%
- 2 spsk Dijonsennep
- 2 store pak choi
- ½ bundt kørvel groft plukket
- 5 stilke timian
- 3 spsk maizena
- Salt og peber
- smagsneutral olie
- Lidt Løgismose smør til stegning
Sådan gør du
Step 1
Krydr kyllingen grundigt med salt og peber – også gerne inden i skroget.
Step 2
Pil og halvér skalotteløgene. Pluk kørvel og hak hvidløg.
Step 3
Varm en tykbundet stegegryde godt op med lidt neutral olie og smør. Steg kyllingen med brystet nedad i cirka 3-5 minutter, indtil skindet er let gyldent. Vend kyllingen og steg nu på rygsiden i cirka 5 minutter.
Step 4
Tag kyllingen op af gryden, og steg pancetta i 2-3 minutter i samme gryde. Tilføj skalotteløg og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt til sidst hvidløg, og steg det hele sammen i 2 minutter, til det dufter dejlig aromatisk. Krydr med salt og peber.
Step 5
Læg kyllingen tilbage i gryden med brystet opad, og steg det hele lidt sammen. Hæld rosé i gryden og damp alkoholen af i cirka 1 minut. Sæt låg på gryden og lad retten simre i 35 minutter. Tilsæt derefter creme fraiche og tilbered retten i yderligere 5 minutter.
Step 6
Tag igen kyllingen op af gryden og lad den hvile i 15 minutter. Tilbered imens saucen og pak choi.
Step 7
Opløs maizena i lige tilstrækkeligt vand. Tilsæt maizena til væsken i gryden, indtil saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Anret i en lille gryde.
Step 8
Skær kyllingebrysterne forsigtigt fra benet og del i tre. Skær lår og vinger fra skrog. Del låret i underlår og overlår. Pluk eventuelt kødet fra skroget, og gem kyllingestrimlerne til en salat, et pitabrød, kyllingesalat eller lignende.
Step 9
Skær pak choi i både. Steg bådene i lidt olie i gryden med låg på i cirka 3 minutter, til de er møre. Krydr grundigt med salt og peber, og tilsæt timian de sidste 20 sekunder. Sluk for gryden og kom kyllingestykkerne ned sammen med pak choi og drys med groftplukket kørvel.
Tip
Vi tilsætter Løgismose creme fraiche 18% i stedet for piskefløde til saucen. Det gør saucen mere elegant med en frisk syrlighed og dog stadig afrundet af fylde og fedme.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
