1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage.
Østers siges at være verdens sundeste råvarer og så fulde af protein, at et par kan gøre det for et æg i en mayonnaise!
Ingredienser
- Østers- og stikkelsbærvinaigrette
- 3 stk østers
- 1 spsk stikkelsbærkompot med sennep
- 1 stk æbleeddike
- 4 spsk god olivenolie
- Salt og peber
- Salat
- Forskellige salater som f.eks. castelfranco, radicchio og hovedsalat
- Friske urter som f.eks. kørvel, estragon og persille
- Friskbælgede ærter
Sådan gør du
Step 1
Blend østers, stikkelsbærkompot og æbleeddike til en homogen masse med en stavblender.
Step 2
Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, lidt efter lidt til konsistensen er tyk og cremet. Pas på det ikke skiller.
Step 3
Skyl og slyng salater og urter.
Step 4
Anret salaten og dryp generøse mængder af østersvinaigretten over. Servér med det samme.
Tip
Østers kan købes året rundt hos Løgismose, Nordre Toldbod og i Løgismose Vin- og mejeriudsalg på Fyn.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...