5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. Urten kan med sin mildhed og krydrerede karaktér f.eks. erstatte basilikum eller rucola i pesto.
Løgismose kyllingesteak er udbenet lår af vores fritlevende Løgismose kylling, marineret i citron og timian og den nemme vej til saftig og smagfuld kylling.
Ingredienser
- Kylling & grønt
- 1 pakke Løgismose kyllingesteak
- 400 g broccolini eller grønne asparges
- ½ tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- Pesto
- 30 g basilikum, rucola eller friske brændenældeskud
- 30 g pinjekerner
- 30 g parmigiano reggiano
- 50 g olivenolie
- 1 nip salt
- 10 g citronsaft
- ½ fed hvidløg
- Mascarponecreme
- 150 g mascarpone
- ½ tsk rosapeber
- 1 citron skal heraf
- fint salt efter smag
Sådan gør du
Pesto
Step 1. Læg brændenælder i koldt vand i 30 min. og blanchér dem efterfølgende i letsaltet vand i 30 sekunder. Køl af i koldt vand.
Step 2. Klem brændenælderne fri for vand – nu brænder de ikke længere.
Step 3. Blend brændenælder, pinjekerner, parmesan, olivenolie, fint salt, citronsaft, hvidløg og smag til med salt.
Mascarponecreme
Step 1. Bland mascarpone, knust rosa peber og citronskal godt sammen. Smag til med salt og fyld i sprøjtepose.
Kylling & asparges
Step 1. Skyl og knæk bunden af asparges.
Step 2. Krydr kyllingesteaks med groft salt og læg på en varm grill.
Step 3. Steg kyllingen primært på skindsiden til kernetemperatur på 76 °C. Hold øje og vend indimellem. Lad stege i 15-20 min.
Step 4. Lad kyllingen trække i fem min.
Step 5. Krydr asparges med olivenolie og groft salt, mens kyllingen trækker. Grill asparges i 2-3 min., til de har fået pæne mærker.
Servering
Step 1. Del asparges på midten og skær kyllingen i skiver.
Step 2. Fordel skiftevis asparges og kylling på et fad, gerne lidt luftigt.
Step 3. Sprøjt dutter af mascarponecreme og fordel klatter af brændenældepesto rundt på tallerkenen. Afslut med grønne urter.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...