1/1/1970 |
Stegte kryddersild med æble og tomat
Sild til julefrokosten.
Ingredienser
- 1 kg sildefileter
- 100 g Løgismose rugmel
- ½ spsk Løgismose smør
- ½ spsk vindruekerneolie
- 1 spsk tomatpuré
- 10 dråber tabasco
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 dl vand
- 5 dl blendede flåede tomater
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 2 spsk karry
- 1 spsk sennepskorn
- 1 stk belle de boskoop æble
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Krydr sildefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg dem sprøde og gyldne på en pande i lidt smør og vindruekerneolie. Dryp fisken af på køkkenrulle og læg sildefileterne i en bradepande eller en dyb beholder.
Step 2.
Kog de resterende ingredienser, undtaget æblet, og afkøl massen, inden den hældes over sildene. Lad fileterne trække i ca. 3 døgn på køl.
Step 3.
Inden servering skæres æblet i tynde skiver, uden kernehus og anrettes sammen med sildene.
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave.
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt....
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Blæksprutte med tomatsalat
Drøm dig til en sydeuropæisk fiskerestaurant med engangsdue og brød i papirsposer med en servering s...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage. Østers siges at være verde...
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig s...