29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Stenbiderrogn og smørristet rugbrød
Med forårets komme hører sig lette anretninger med rogn og selvfølgelig den rette, lyse vin. Spørger du vores sommelier, Catharina kunne et godt bud være den unge, hvide og klassiske Chablis Sainte Claire fra Jean-Marc Brocard eller Perle des Gabares fra Biodivis i Pouilly Fumé. Byd de lunere tider velkommen med denne opskrift med stenbiderrogn på smørristet rugbrød, karse og creme fraiche
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød i en fornuftig tykkelse
- 300 g renset stenbiderrogn
- 100 g Løgismose crème fraîche
- 1 bakke karse
- Ringe af skalotteløg
- Salt og peber
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1. Varm en grillpande godt op. Smør rugbrødsskiverne med et tykt lag Løgismose smør. Rist rugbrødet på den varme pande – det må godt blive en smule brændt. Regn med ca. 2 minutter på hver side. Tag skiverne af varmen og læg til side.
Step 2. Klip karsen fint. Skræl skalotteløg og skær i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern.
Step 3. Kom stenbiderrogn op i en skål og rør salt i lidt ad gangen, indtil du er tilfreds med saltmængden.
Step 4. Anret skiverne af rugbrød på en tallerken, og put stenbiderrogn ovenpå. Top med karse og skalotteløg og en gavmild klat creme fraiche 18% fra Løgismose.
Tip
Bestil din stenbiderrogn på ugens fiskebestilling, når den nordiske caviar er i sæson. Stenbiderrognen kan efterfølgende afhentes i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...