1/11/2024
|
Magasin 6 2024,Løgismose i Netto
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade, citrongræs, ingefær, chili og kokosmælk er Tom Kha Gai en varmende suppe, der forener alt det, vi forbinder med og elsker ved det thailandske køkken.
Ingredienser
- 6 dl hønsefond
- 6 dl kokosmælk
- 20 g galanga
- 30 g ingefær
- 5 g chili
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 2 Løgismose kyllingebryster
- 200 g blandede svampe
- 2 lime
- 2 bundt koriander
- 2 springløg
- 2 spsk rapsolie
- Chiliolie
- 10 g citrongræs
- 10 g ingefær
- 20 g frisk chili
- ½ dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Step 1. Hak galanga, chili, citrongræs og limeblad og steg ved mellem varme i en gryde med olie i et par minutter.
Step 2. Tilsæt kokosmælk, hønsefond og kyllingebryster og kog i 15 min.
Step 3. Pil bladene af koriander og smid stilkene i suppen.
Step 4. Rens og skær svampe i passende stykker og skær springløg i ringe.
Chiliolie
Step 1. Hæld olie, citrongræs, chili og ingefær i en gryde og steg let i 3-5 min. til ingredienserne er let gylden. Pas på det ikke brænder.
Step 2. Køl olien af indtil brug.
Servering
Step 1. Tag kyllingebrysterne op og skær i skiver. Giv suppen et opkog.
Step 2. Servér den brandvarme suppe med kylling, koriander og springløg og dryp med chiliolie efter smag.
Tip
Servér gerne kyllingesuppen med ris for et aftenmåltid, der mætter lidt mere.
Tip
Har du god tid, kan du koge en hel Løgismose kylling, plukke kødet fra og koge en god kyllingefond på skroget, som du siden kan bruge til suppen.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...