1/11/2024
|
Magasin 6 2024,Løgismose i Netto
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade, citrongræs, ingefær, chili og kokosmælk er Tom Kha Gai en suppe, der forener alt det, vi forbinder med og elsker ved det thailandske køkken.
Ingredienser
- 6 dl hønsefond
- 6 dl kokosmælk
- 20 g galanga
- 30 g ingefær
- 5 g chili
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 2 Løgismose kyllingebryster
- 200 g blandede svampe
- 2 lime
- 2 bundt koriander
- 2 springløg
- 2 spsk rapsolie
- Chiliolie
- 10 g citrongræs
- 10 g ingefær
- 20 g frisk chili
- ½ dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Step 1. Hak galanga, chili, citrongræs og limeblad og steg ved mellem varme i en gryde med olie i et par minutter.
Step 2. Tilsæt kokosmælk, hønsefond og kyllingebryster og kog i 15 min.
Step 3. Pil bladene af koriander og smid stilkene i suppen.
Step 4. Rens og skær svampe i passende stykker og skær springløg i ringe.
Chiliolie
Step 1. Hæld olie, citrongræs, chili og ingefær i en gryde og steg let i 3-5 min. til ingredienserne er let gylden. Pas på det ikke brænder.
Step 2. Køl olien af indtil brug.
Servering
Step 1. Tag kyllingebrysterne op og skær i skiver. Giv suppen et opkog.
Step 2. Servér den brandvarme suppe med kylling, koriander og springløg og dryp med chiliolie efter smag.
Tip
Servér gerne kyllingesuppen med ris for et aftenmåltid, der mætter lidt mere.
Tip
Har du god tid, kan du koge en hel Løgismose kylling, plukke kødet fra og koge en god kyllingefond på skroget, som du siden kan bruge til suppen.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...