Tilbehør til østers
4 forskellige slags tilbehør.
Ingredienser
- Råsyltede tyttebær med røget bacon
- 100 g friske eller frosne tyttebær
- 50 g sukker
- 50 g røget bacon
- Citrus med soja og ingefær
- 1 stk grape
- 1 stk blodappelsin
- 1 stk lime
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk fintsnittet purløg
- 1 tsk soja
- Gelé på Limfjords Porter og sprødt rugbrødsknas
- 1 stk Limfjords Porter fra Thisted Bryghus
- 4 blade husblas
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk fintsnittet estragon
- Salt
- Champagne-granité
- 2½ dl vand
- 200 g sukker
- 1 stk citron skal herfra
- 1 flaske champagne
- ½ stk citron saft herfra
Sådan gør du
Råsyltede tyttebær med røget bacon
Step 1. Drys tyttebær med sukker og lad dem trække tildækket i 1-2 døgn på køkkenbordet. Skær bacon i tern, steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vend lige inden servering de sprøde bacontern sammen med tyttebærrene.
Citrus med soja og ingefær
Step 1. Skræl citrusfrugterne, skær dem i fileter og i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
Gelé på Limfjords Porter og sprødt rugbrødsknas
Step 1. Kom porteren i en gryde, lad den koge op og tag den derefter af blusset. Udblød husblas i koldt vand, knug overskydende vand fra, smelt den i den varme porter og stil på køl. Pres geléen igennem en sigte, når den er helt kold, så den danner en ”broken gel”. Skær rugbrødet i små tern og rist dem sprøde i smør. Læg dem på lidt køkkenrulle til afkøling. Lige inden servering vendes ingredienserne sammen.
Champagne-granité
Step 1. Varm vand, sukker og citronskal i en kasserolle, til sukkeret smelter. Lad væsken køle af, tilsæt champagnen og smag til med citronsaft. Hæld i en skål og stil den i fryseren til dagen efter. Riv granitéen med en gaffel og server straks.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...