29/2/2020 | Magasin 1 2020
Torskerogn og æggecrumble
Alle kender vi torskerogn fra dåse og æggemadder. Her får rogn og æg nyt liv med selskab af smørblød hollandaise - velegnet som en let frokost eller forret. I alle tilfælde en ret, der i al sin enkelhed vækker forårsglæden.
Ingredienser
- 1 stk torskerognsbukser á ca. 700-800 g
- 100 g salat gerne frisée eller rød mizuna
- 2 hårdkogte æg
- Piment d’Espelette
- Eddike
- krydderier laurbærblade, fennikelfrø, korianderfrø, peberkorn
- Salt og peber
- Skalotteløg
- Hollandaise
- 250 g Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saften heraf
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt smørret langsomt og skum derefter vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. tilsæt det klarede smør, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret den kogte torskerogn i 2 cm tykke skiver på salaten og riv de hårdkogte æggeblommer udover.
Step 2. Pynt med skefulde af hollandaisen og afslut med Piment d’Espelette, skalotteløg i tynde skiver og friske urter.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...