29/2/2020 | Magasin 1 2020
Torskerogn og æggecrumble
Alle kender vi torskerogn fra dåse og æggemadder. Her får rogn og æg nyt liv med selskab af smørblød hollandaise - velegnet som en let frokost eller forret. I alle tilfælde en ret, der i al sin enkelhed vækker forårsglæden.
Ingredienser
- 1 stk torskerognsbukser á ca. 700-800 g
- 100 g salat gerne frisée eller rød mizuna
- 2 hårdkogte æg
- Piment d’Espelette
- Eddike
- krydderier laurbærblade, fennikelfrø, korianderfrø, peberkorn
- Salt og peber
- Skalotteløg
- Hollandaise
- 250 g Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saften heraf
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt smørret langsomt og skum derefter vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. tilsæt det klarede smør, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret den kogte torskerogn i 2 cm tykke skiver på salaten og riv de hårdkogte æggeblommer udover.
Step 2. Pynt med skefulde af hollandaisen og afslut med Piment d’Espelette, skalotteløg i tynde skiver og friske urter.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...