29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Torskerogn og æggecrumble
Alle kender vi torskerogn fra dåse og æggemadder. Her får rogn og æg nyt liv med selskab af smørblød hollandaise - velegnet som en let frokost eller forret. I alle tilfælde en ret, der i al sin enkelhed vækker forårsglæden.
Ingredienser
- 1 stk torskerognsbukser á ca. 700-800 g
- 100 g salat gerne frisée eller rød mizuna
- 2 hårdkogte æg
- Piment d’Espelette
- Eddike
- krydderier laurbærblade, fennikelfrø, korianderfrø, peberkorn
- Salt og peber
- Skalotteløg
- Hollandaise
- 250 g Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saften heraf
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt smørret langsomt og skum derefter vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. tilsæt det klarede smør, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret den kogte torskerogn i 2 cm tykke skiver på salaten og riv de hårdkogte æggeblommer udover.
Step 2. Pynt med skefulde af hollandaisen og afslut med Piment d’Espelette, skalotteløg i tynde skiver og friske urter.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...