1/12/2019
|
Magasin 9 2019
Vildtragout med grov, smørmættet rodfrugtmos
Med rødder i den Italienske region Emilia-Romagna frister ragout, som så mange andre indslag fra det kulinariske Italien med udpræget velsmag funderet i få, gode råvarer. Læg dertil tilberedningsmetoder, som får det simple til at smage af så meget mere, og så er der serveret. Gør italienerne kunsten efter med denne opskrift på ragout med smørmøre stykker af vildt, som serveres med en grov mos af rodfrugter i selskab med masser af smør.
Nyd serveringen med god rødvin og du glemmer for en stund tid og sted.
Ingredienser
- Vildtragout
- 1 bov fra hjortevildt
- 4 gulerødder
- 4 pastinakker
- 1 porre
- 2 pillede løg
- 2 knuste hvidløg
- 5 kviste timian
- 1 flaske rødvin
- 50 g hvedemel
- 50 g Løgismose smør
- ½ l kalvefond eller vildtfond
- Rodfrugtmos
- 250 g gulerod
- 250 g pastinak
- 250 g persillerod
- 250 g knoldselleri
- 100 g Løgismose smør
- ½ l Løgismose sødmælk
Sådan gør du
Vildtragout
Step 1. Vask og flæk gulerødder, pastinakker og pore på langs. Pil løg og halvér og knus hvidløg.
Step 2. Skær kødet i store tern. Vend det i mel og steg gyldent i en gryde med smør. Tilsæt grøntsager og vende hele godt rundt.
Step 3, Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
Step 4. Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen.
Step 5. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
Rodfrugtmos
Step 1. Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog dem, til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
Step 2. Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
Step 3. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. friskhakkede krydderurter lige inden servering.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
