30/11/2019 | Magasin 9 2019
Vildtragout med grov, smørmættet rodfrugtmos
Med rødder i den Italienske region Emilia-Romagna frister ragout, som så mange andre indslag fra det kulinariske Italien med udpræget velsmag funderet i få, gode råvarer. Læg dertil tilberedningsmetoder, som får det simple til at smage af så meget mere, og så er der serveret. Gør italienerne kunsten efter med denne opskrift på ragout med smørmøre stykker af vildt, som serveres med en grov mos af rodfrugter i selskab med masser af smør. Nyd serveringen med Tardieu Laurents Crozes-Hermitage og du glemmer for en stund tid og sted.
Ingredienser
- Vildtragout
- 1 bov fra hjortevildt, skåret i store tern
- 4 gulerødder , vasket og flækket på langs
- 4 pastinakker , vasket og flækket på langs
- 1 porre , vasket og flækket på langs
- 2 pillede løg i halve
- 2 knuste hvidløg
- 5 kviste timian
- 1 flaske rødvin
- 50 g Løgismose hvedemel
- 50 g Løgismose smør
- ½ l kalvefond eller vildtfond
- Rodfrugtmos
- 250 g skrællet gulerod
- 250 g skrællet pastinak
- 250 g skrællet persillerod
- 250 g skrællet knoldselleri
- 100 g Løgismose smør
- ½ l Løgismose sødmælk
Sådan gør du
Vildtragout
Step 1. Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør.
Step 2. Tilsæt grøntsager og vende hele godt rundt.
Step 3, Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
Step 4. Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen.
Step 5. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
Rodfrugtmos
Step 1. Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
Step 2. Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
Step 3. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. friskhakkede krydderurter lige inden servering.
Andre forslag
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...