1/11/2024
|
Magasin 6 2024
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både smagsløg, samvittighed og pengepung – og hver en lille bid vækker minderne om den herlige højtidelighed, vi netop kan se tilbage på.
Mængder er ikke angivet i opskriften, da du blot skal bruge hvad der er tilbage fra julemiddagen – men en tommelfingerregel er at bruge lige dele af det hele. Vær dog påpasselig med mængden af fyldet fra andestegen, da der kommer en del sødme fra svesker.
Ingredienser
- Rest af Løgismose frilandsberberiand
- Fyld fra andestegen svesker og æbler
- Løgismose andesauce
- Dampede pichonæbler
- Hvide kartofler
- Brunede kartofler
- Evt. andefedt fra stegning
- Løgismose Rødkål
Sådan gør du
Step 1
Pil andekød fra skroget og skær det hele i mundrette stykker.
Step 2
Skær kartofler og æbler i mindre stykker
Step 3
Varm en pande op med andefedt, olie eller smør. Steg kartofler og kød, til de får let brune kanter.
Step 4
Tilsæt pichonæbler og et par skefulde fyld fra anden. Saml retten med lidt andesovs, men gem lidt til at servere på siden.
Step 5
Servér den brandvarme biksemad med rødkål og andesovs.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...