31/3/2023 |
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles family style. Det er denne ret et alletiders eksempel på – også selvom ingredienslisten kan synes lang.
Enkelheden finder du i tilberedningen. Grøntsager og kylling bages nemlig i samme fad – også kaldet traybake – så både kyllingens og grøntsagernes safter får fornøjelse af hinanden.
Buon appetito!
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose butterflykylling
- 1 bundt gulerødder med top
- 400 g aspargeskartofler
- 4 stk majroer
- 1 glas Løgismose grillede peberfrugter
- 1 glas syltede artiskokker
- 5 friske, solmodne tomater
- ¼ ciabattabrød eller surdejsbrød
- 1 bæger Løgismose pesto verde
- 7 stilke blød timian
- 7 stilke kørvel
- 50 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Forvarm ovnen på 200 °C.
Step 2.
Vask alle grøntsagerne, og fjern den grove top på gulerødder og evt. majroer. Halvér aspargeskartofler og gulerødder på langs, og skær majroer i både.
Step 3.
Steg kartofler, gulerødder og majroer på en varm pande i ca. 5 min. Krydr med salt. Tilsæt smør til panden, og vend det helt godt sammen. Krydr med peber.
Step 4.
Kom de stegte grøntsager op i et passende ovnfast fad. Læg butterflykyllingen ovenpå. Sæt fadet med grøntsager og kylling i ovnen i ca. 25 minutter.
Step 5.
Bræk brødet op i mindre stykker, og fordel over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og tilbered resten i 5-10 minutter, indtil brødet bliver til sprøde croutoner, der har suget masser af smag. Kyllingen skulle gerne være gennemtilberedt nu. Tag fadet ud af ovnen, og lad kyllingen hvile i 5-10 minutter.
Step 6.
Færdiggør imens traybaken. Skær friske tomater, syltede peberfrugter og artiskokker i grove stykker. Fordel disse, og eventuelt noget af lagen fra glasset med artiskokker over fadet. Afslut med groftplukket kørvel og timian.
Step 7.
Skær kyllingen ud med i en lille kniv og læg tilbage til grøntsagerne. Servér med Løgismose grøn pesto.
Tip
Brug de grøntsager, som sæsonen tilbyder. Vigtigt er dog at parre grøntsager, der behøver samme tilberedningstid. Efteråret og vinterens rodfrugter som rødbeder er mere hårdføre, mens asparges og andre forårs- og sommergrøntsager kræver kortere tilberedningstid. Nogle grøntsager behøver ingen tilberedning f.eks. tomater og spæde salater.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Surf 'n' turf
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...