31/3/2023
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles family style. Det er denne ret et alletiders eksempel på – også selvom ingredienslisten kan synes lang.
Enkelheden finder du i tilberedningen. Grøntsager og kylling bages nemlig i samme fad – også kaldet traybake – så både kyllingens og grøntsagernes safter får fornøjelse af hinanden.
Buon appetito!
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose butterflykylling
- 1 bundt gulerødder med top
- 400 g aspargeskartofler
- 4 stk majroer
- 1 glas Løgismose grillede peberfrugter
- 1 glas syltede artiskokker
- 5 friske, solmodne tomater
- ¼ ciabattabrød eller surdejsbrød
- 1 bæger Løgismose pesto verde
- 7 stilke blød timian
- 7 stilke kørvel
- 50 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Forvarm ovnen på 200 °C.
Step 2.
Vask alle grøntsagerne, og fjern den grove top på gulerødder og evt. majroer. Halvér aspargeskartofler og gulerødder på langs, og skær majroer i både.
Step 3.
Steg kartofler, gulerødder og majroer på en varm pande i ca. 5 min. Krydr med salt. Tilsæt smør til panden, og vend det helt godt sammen. Krydr med peber.
Step 4.
Kom de stegte grøntsager op i et passende ovnfast fad. Læg butterflykyllingen ovenpå. Sæt fadet med grøntsager og kylling i ovnen i ca. 25 minutter.
Step 5.
Bræk brødet op i mindre stykker, og fordel over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og tilbered resten i 5-10 minutter, indtil brødet bliver til sprøde croutoner, der har suget masser af smag. Kyllingen skulle gerne være gennemtilberedt nu. Tag fadet ud af ovnen, og lad kyllingen hvile i 5-10 minutter.
Step 6.
Færdiggør imens traybaken. Skær friske tomater, syltede peberfrugter og artiskokker i grove stykker. Fordel disse, og eventuelt noget af lagen fra glasset med artiskokker over fadet. Afslut med groftplukket kørvel og timian.
Step 7.
Skær kyllingen ud med i en lille kniv og læg tilbage til grøntsagerne. Servér med Løgismose grøn pesto.
Tip
Brug de grøntsager, som sæsonen tilbyder. Vigtigt er dog at parre grøntsager, der behøver samme tilberedningstid. Efteråret og vinterens rodfrugter som rødbeder er mere hårdføre, mens asparges og andre forårs- og sommergrøntsager kræver kortere tilberedningstid. Nogle grøntsager behøver ingen tilberedning f.eks. tomater og spæde salater.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...