1/1/1970 |
Caponata
Caponata er en siciliansk antipasto og en slags tomatiseret grøntsagsstuvning med auberginer, som kan versioneres i det uendelige. I vores udgave indgår, foruden den klassiske tomat og auberginen, blegselleri, kapers og oliven, for ekstra dybde og umami. På trods af sin kraftige og komplekse smag er caponata en enkel ret at tilberede og den smager forrygende af sol, sommer og ferietid. Servér retten sammen med sardiner og/eller grillet brød.
Ingredienser
- 2 dåser sardiner fra La Gondola
- 2 stk auberginer
- 5 stk tomater
- 1 stilk blegselleri
- 1 stk løg
- 1 håndfuld Morea-kapers
- 1 håndfuld grønne oliven
- Olivenolie
- Eddike
- ½ spsk sukker
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
Snit og sautér løg og bladselleri i olivenolie i en gryde til de tager farve. Kom da tomater, kapers, oliven og evt. salt ved, men pas på med salt, da kapers og oliven tilfører meget salt. Lad det simre så længe din indre syditaliener holder til det (gerne ½ -1 time).
Step 2.
Skær aubergine i tern og fritér dem til de er gyldne i olivenolie.
Step 3.
Det skal syde og sprutte idet de rammer olien. Når saucen i gryden synes klar, tilsættes aubergine-ternene. Tilsæt eddike alt efter smag og smag evt. til med lidt sukker.
Step 4.
Lad caponataen hvile og servér siden med gode sardiner fra La Gondola (lun evt. sardinerne på en pande) og grillet brød.