30/9/2021
|
Magasin 8 2021
Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
Surf’n’turf-inspireret middagsret, hvor de røgede noter fra chorizo og paprika på fornemmeste vis understøtter sødmen i muslingerne.
Ingredienser
- Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
- 2 kg linefangede, gerne danske blåmuslinger
- 150 g tørret chorizo
- 2 gulerødder
- 100 g knoldselleri
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 2 dl tør hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Sådan gør du
Rens og skyl muslingerne. Fjern alle muslinger, som ikke åbner sig, når de skylles.
Skær gulerødder, knoldselleri, skalotteløg og chorizo i tern. Skær hvidløgene i tynde skiver.
Sautér alle grøntsager samt chorizo i olivenolie i en stor gryde.
Tilsæt muslinger, hakkede tomater, timian og hvidvin og vende det hele godt sammen.
Lad muslingerne dampe under låg til de alle er åbne.
Smag retten til med Piment d’Espelette og salt og servér enten i gryden eller på et stort flot fad.
Tip
Noget af det bedste vi kan spise, både fra et klima- og ernæringsperspektiv, er danske blåmuslinger – og rigtig gerne de linefangede. En win-win-fangstmetode, der både forskåner havbunden og forsøder muslingen eftersom at de hænger lige under havoverfladen, og solen derfor fremmer smagen i dem.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...