30/9/2021 | Magasin 8 2021
Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
Surf’n’turf-inspireret middagsret, hvor de røgede noter fra chorizo og paprika på fornemmeste vis understøtter sødmen i muslingerne.
Ingredienser
- Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
- 2 kg linefangede, gerne danske blåmuslinger
- 150 g tørret chorizo
- 2 gulerødder
- 100 g knoldselleri
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 2 dl tør hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Sådan gør du
Rens og skyl muslingerne. Fjern alle muslinger, som ikke åbner sig, når de skylles.
Skær gulerødder, knoldselleri, skalotteløg og chorizo i tern. Skær hvidløgene i tynde skiver.
Sautér alle grøntsager samt chorizo i olivenolie i en stor gryde.
Tilsæt muslinger, hakkede tomater, timian og hvidvin og vende det hele godt sammen.
Lad muslingerne dampe under låg til de alle er åbne.
Smag retten til med Piment d’Espelette og salt og servér enten i gryden eller på et stort flot fad.
Tip
Noget af det bedste vi kan spise, både fra et klima- og ernæringsperspektiv, er danske blåmuslinger – og rigtig gerne de linefangede. En win-win-fangstmetode, der både forskåner havbunden og forsøder muslingen eftersom at de hænger lige under havoverfladen, og solen derfor fremmer smagen i dem.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Surf 'n' turf
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...