30/9/2021 | Magasin 8 2021
Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
Surf’n’turf-inspireret middagsret, hvor de røgede noter fra chorizo og paprika på fornemmeste vis understøtter sødmen i muslingerne.
Ingredienser
- Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette
- 2 kg linefangede, gerne danske blåmuslinger
- 150 g tørret chorizo
- 2 gulerødder
- 100 g knoldselleri
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 2 dl tør hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Sådan gør du
Rens og skyl muslingerne. Fjern alle muslinger, som ikke åbner sig, når de skylles.
Skær gulerødder, knoldselleri, skalotteløg og chorizo i tern. Skær hvidløgene i tynde skiver.
Sautér alle grøntsager samt chorizo i olivenolie i en stor gryde.
Tilsæt muslinger, hakkede tomater, timian og hvidvin og vende det hele godt sammen.
Lad muslingerne dampe under låg til de alle er åbne.
Smag retten til med Piment d’Espelette og salt og servér enten i gryden eller på et stort flot fad.
Tip
Noget af det bedste vi kan spise, både fra et klima- og ernæringsperspektiv, er danske blåmuslinger – og rigtig gerne de linefangede. En win-win-fangstmetode, der både forskåner havbunden og forsøder muslingen eftersom at de hænger lige under havoverfladen, og solen derfor fremmer smagen i dem.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...