31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Farseret kaninryg med fettuccine og sprød salvie
Kanin kan parres med et væld af smage, især de klassiske fra middelhavskøkkenet som oliven, (soltørrede) tomater, artiskokhjerter og krydderurter som salvie, persille og estragon. Dertil kommer at kanin er ganske magert kød, hvorfor kødet med fordel kan få selskab af parmaskinke, bacon – eller som her; salsiccia.
Ingredienser
- 2 stk kaninrygge
- 4 friske Salsiccia kan købes i de fleste supermarkeder
- 1 bundt salvie
- 400 pasta gerne fettuccine
- 100 g blandede oliven
- 100 g Løgismose soltørrede tomater
- 100 g syltede artiskokhjerter
- 4 fed hvidløg
- God olivenolie
- Løgismose smør
- 1 økologisk citron
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1
Skær kaninryg af benet (behold slaget på), og rids slagene med en skarp kniv og krydr med salt og peber.
Step 2
Tag farsen ud af tarmen på salsiccia-pølserne. Fordel farsen på kaninryggene sammen med et salvieblad. Rul slaget om kaninryggene, og bind dem op med kødsnoren.
Step 3
Steg kaninryggene på en pande ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør i ca. 10 min. Tag dem af panden, og lad dem herefter trække i ca. 10 min.
Step 4
Sæt en stor gryde over med vand, og kog pastaen, til den er al dente.
Step 5
Tilsæt fintskåret hvidløg, oliven, soltørrede tomater og artiskokhjerter på den samme pande, som blev brugt til at stege kaninen. Lad det hele sautere et par minutter. Tilsæt pastaen og vend det hele sammen. Riv skallen af citron i pastaen, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere olivenolie.
Step 6
Steg salviebladene sprøde på en pande i olivenolie.
Step 7
Anret pastaen på et stort fad med skiver af kaninryggen ovenpå. Pynt med sprøde salvieblade.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...