31/1/2022 | Magasin 1 2022
Farseret kaninryg med fettuccine og sprød salvie
Kanin kan parres med et væld af smage, især de klassiske fra middelhavskøkkenet som oliven, (soltørrede) tomater, artiskokhjerter og krydderurter som salvie, persille og estragon. Dertil kommer at kanin er ganske magert kød, hvorfor kødet med fordel kan få selskab af parmaskinke, bacon – eller som her; salsiccia.
Ingredienser
- 2 stk kaninrygge
- 4 friske Salsiccia kan købes i de fleste supermarkeder
- 1 bundt salvie
- 400 pasta gerne fettuccine
- 100 g blandede oliven
- 100 g Løgismose soltørrede tomater
- 100 g syltede artiskokhjerter
- 4 fed hvidløg
- God olivenolie
- Løgismose smør
- 1 økologisk citron
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1
Skær kaninryg af benet (behold slaget på), og rids slagene med en skarp kniv og krydr med salt og peber.
Step 2
Tag farsen ud af tarmen på salsiccia-pølserne. Fordel farsen på kaninryggene sammen med et salvieblad. Rul slaget om kaninryggene, og bind dem op med kødsnoren.
Step 3
Steg kaninryggene på en pande ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør i ca. 10 min. Tag dem af panden, og lad dem herefter trække i ca. 10 min.
Step 4
Sæt en stor gryde over med vand, og kog pastaen, til den er al dente.
Step 5
Tilsæt fintskåret hvidløg, oliven, soltørrede tomater og artiskokhjerter på den samme pande, som blev brugt til at stege kaninen. Lad det hele sautere et par minutter. Tilsæt pastaen og vend det hele sammen. Riv skallen af citron i pastaen, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere olivenolie.
Step 6
Steg salviebladene sprøde på en pande i olivenolie.
Step 7
Anret pastaen på et stort fad med skiver af kaninryggen ovenpå. Pynt med sprøde salvieblade.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...