31/1/2022 | Magasin 1 2022
Farseret kaninryg med fettuccine og sprød salvie
Kanin kan parres med et væld af smage, især de klassiske fra middelhavskøkkenet som oliven, (soltørrede) tomater, artiskokhjerter og krydderurter som salvie, persille og estragon. Dertil kommer at kanin er ganske magert kød, hvorfor kødet med fordel kan få selskab af parmaskinke, bacon – eller som her; salsiccia.
Ingredienser
- 2 stk kaninrygge
- 4 friske Salsiccia kan købes i de fleste supermarkeder
- 1 bundt salvie
- 400 pasta gerne fettuccine
- 100 g blandede oliven
- 100 g Løgismose soltørrede tomater
- 100 g syltede artiskokhjerter
- 4 fed hvidløg
- God olivenolie
- Løgismose smør
- 1 økologisk citron
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1
Skær kaninryg af benet (behold slaget på), og rids slagene med en skarp kniv og krydr med salt og peber.
Step 2
Tag farsen ud af tarmen på salsiccia-pølserne. Fordel farsen på kaninryggene sammen med et salvieblad. Rul slaget om kaninryggene, og bind dem op med kødsnoren.
Step 3
Steg kaninryggene på en pande ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør i ca. 10 min. Tag dem af panden, og lad dem herefter trække i ca. 10 min.
Step 4
Sæt en stor gryde over med vand, og kog pastaen, til den er al dente.
Step 5
Tilsæt fintskåret hvidløg, oliven, soltørrede tomater og artiskokhjerter på den samme pande, som blev brugt til at stege kaninen. Lad det hele sautere et par minutter. Tilsæt pastaen og vend det hele sammen. Riv skallen af citron i pastaen, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere olivenolie.
Step 6
Steg salviebladene sprøde på en pande i olivenolie.
Step 7
Anret pastaen på et stort fad med skiver af kaninryggen ovenpå. Pynt med sprøde salvieblade.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...