1/7/2022 | Magasin 4 2022
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.
Ingredienser
- 100 g Løgismose salattern
- 100 g Løgismose pesto arancione
- 6 Løgismose soltørrede tomater
- 15 Løgismose økologiske Kalamata-oliven
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ citron skal herfra
- Frisk rosmarin
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 hjertesalat
- 4 nye gulerødder
- 4 nye løg
- Eller alle mulige andre grøntsager
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 190 °C. Halvér hjertesalat og nye løg og skyl og flæk gulerødderne.
Step 2
Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs.
Step 3
Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det.
Step 4
Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks.
Tip
Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...