30/6/2022 | Magasin 4 2022
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.
Ingredienser
- 100 g Løgismose salattern
- 100 g Løgismose pesto arancione
- 6 Løgismose soltørrede tomater
- 15 Løgismose økologiske Kalamata-oliven
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ citron , skal herfra
- Frisk rosmarin
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 hjertesalat , halveret
- 4 nye gulerødder , flækket på langs
- 4 nye løg , halveret
- Eller alle mulige andre grøntsager
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 190 °C
Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs
Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det
Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks
Tip
Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...