30/6/2022 | Magasin 4 2022
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.
Ingredienser
- 100 g Løgismose salattern
- 100 g Løgismose pesto arancione
- 6 Løgismose soltørrede tomater
- 15 Løgismose økologiske Kalamata-oliven
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ citron , skal herfra
- Frisk rosmarin
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 hjertesalat , halveret
- 4 nye gulerødder , flækket på langs
- 4 nye løg , halveret
- Eller alle mulige andre grøntsager
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 190 °C
Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs
Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det
Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks
Tip
Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Kærnemælksmarinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed? Trods at kyllingevi...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...