1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.
Ingredienser
- 100 g Løgismose salattern
- 100 g Løgismose pesto arancione
- 6 Løgismose soltørrede tomater
- 15 Løgismose økologiske Kalamata-oliven
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ citron skal herfra
- Frisk rosmarin
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 hjertesalat
- 4 nye gulerødder
- 4 nye løg
- Eller alle mulige andre grøntsager
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 190 °C. Halvér hjertesalat og nye løg og skyl og flæk gulerødderne.
Step 2
Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs.
Step 3
Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det.
Step 4
Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks.
Tip
Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...