1/2/2022
|
Magasin 1 2022
Fransk salateventyr med bitre noter
Her har vi at gøre med en fyldig måltidssalat til den bitre side. En side som mange skuler til. Det er en skam. For bitterhed, her i form af både rå og tilberedte endives, valnødder og olivenolie, giver maden kompleksitet og smukt modspil til især sødme og fedme, der er næstkommanderende grundsmage i salaten. Servér den smukke salat på et stort fad til frokost og med sprød, ungarsk hvidvin i glasset.
Ingredienser
- 1 store endives (julesalat)
- ½ dl sherryeddike
- 1 glas valnødder i honning
- 100 g Comté
- 1 dl god olivenolie
- Salt og rosa peber
Sådan gør du
Step 1
Skær bunden af de 6 endives. Skær 4 af dem på langs, og steg dem på en pande i lidt olivenolie på begge sider. Tilsæt valnødder i honning sammen med sherryeddike. Lad det hele småsimre, til endiven er mør. Smag til med salt.
Step 2
Del de tilberedte endives i passende stykker, og anret dem på et stort fad med de sidste to, rå, endives. Top med ristede valnødder samt lagen og valnødderne fra panden. Dryp med lidt olivenolie, og riv flager af Comté over salaten. Drys til sidst med kværnet rosa peber. Santé og bon appetit!
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.