31/1/2022 | Magasin 1 2022
Fransk salateventyr med bitre noter
Her har vi at gøre med en fyldig måltidssalat til den bitre side. En side som mange skuler til. Det er en skam. For bitterhed, her i form af både rå og tilberedte endives, valnødder og olivenolie, giver maden kompleksitet og smukt modspil til især sødme og fedme, der er næstkommanderende grundsmage i salaten. Servér den smukke salat på et stort fad til frokost og med sprød, ungarsk hvidvin i glasset.
Ingredienser
- 1 store endives (julesalat)
- ½ dl sherryeddike
- 1 glas valnødder i honning
- 100 g Comté
- 1 dl god olivenolie
- Salt og rosa peber
Sådan gør du
Step 1
Skær bunden af de 6 endives. Skær 4 af dem på langs, og steg dem på en pande i lidt olivenolie på begge sider. Tilsæt valnødder i honning sammen med sherryeddike. Lad det hele småsimre, til endiven er mør. Smag til med salt.
Step 2
Del de tilberedte endives i passende stykker, og anret dem på et stort fad med de sidste to, rå, endives. Top med ristede valnødder samt lagen og valnødderne fra panden. Dryp med lidt olivenolie, og riv flager af Comté over salaten. Drys til sidst med kværnet rosa peber. Santé og bon appetit!
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...