1/4/2020
|
Magasin 2 2020
Gratinerede østers
Østers har alle dage en klassiker hos Løgismose – hvad end den er rå eller gratineret. Fine de Claire Verte er vores ’hus’-østers. Den har en perfekt afstemt salthed og et godt bid uden at være mælket og fed – en elegant og harmonisk østersoplevelse. Her er den gratineret og udgør en rigtig snackmundfuld, perfekt til forårets fester – i selskab med perlende Champagne i glasset har du her en servering, der uanset serveringsdag sender tankerne mod fredag, fest og fejring!
Ingredienser
- 20 stk østers
- 3 håndfulde spinat
- 30 g Comté
- 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på grillfunktion ved så høj varme som muligt.
Step 2.
Rens spinaten, og damp den i 1 spsk smør med salt og peber.
Step 3.
Blend daggammelt brød uden skorpe, til det har en helt fin og raspet tekstur.
Step 4.
Åbn østersene, løsn dem, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, til de er næsten tørre.
Step 5.
Riv Comté på et rivejern.
Step 6.
Fold stanniol sammen i bunden af en bradepande, så østersene kan ligge jævnt ovenpå.
Step 7.
Fyld hver østersskal med 1 tsk spinat, lidt Comté, det blendede brød og en klat smør – i nævnte rækkefølge. Top til sidst med lidt ekstra revet brød og Comté. Bag i ovnen i 3–4 minutter, til østersene er sprøde og gyldne.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...