31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Gratinerede østers
Østers – alle dage en klassiker hos Løgismose – hvad end den er rå eller gratineret. Fine de Claire Verte er vores ’hus’-østers. Den har en perfekt afstemt salthed og et godt bid uden at være mælket og fed – en elegant og harmonisk østersoplevelse. Her er den gratineret og udgør en rigtig snackmundfuld, perfekt til forårets fester – i selskab med perlende Champagne i glasset har du her en servering, der uanset serveringsdag sender tankerne mod fredag, fest og fejring!
Ingredienser
- 20 stk østers
- 3 håndfulde spinat
- 30 g Comté
- 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på grill og ved så høj varme som muligt.
Step 2.
Rens spinaten og damp den i 1 spsk smør og salt og peber.
Step 3.
I en blender blendes daggammelt brød, uden skorpe, til helt fin, raspet tekstur.
Step 4.
Åbn østers, løsn dem og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, til de er næsten tørre.
Step 5.
. Riv Comté på et microplane eller rivejern.
Step 6.
Fold staniol i bunden af en bradepande således at østersskallerne kan ligge jævnt herpå.
Step 7.
å. Nu er du klar til at ’samle’ din østers-mundfuld. Fyld 1 tsk spinat, efterfulgt af en østers, lidt Comté, daggammelt, blendet brød, en skive smør (riv evt. med en kartoffelskræller og du får en perfekt skive) i hver østersskal i nævnte rækkefølge. Top afslutningsvist med lidt mere revet brød og Comté. Sæt nu bradepanden i ovnen i 3-4 minutter, til østersene er sprøde og gyldne.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...