16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillede gambas med et asiatisk tvist
Kødet på de grillede rejer er saftigt, sødt og let grillet i kanten – lige til at pille og spise med fingrene. Det er uformelt og det smager som ferie ved Middelhavet, selvom du står i egen have.
Her serveres rejerne med en asiatisk inspireret marinade, men en god chilimayo eller aioli slår bestemt heller ikke fejl.
Ingredienser
- Grillede gambas
- 10 stk store tigerrejer med hoved
- 6 macadamianødder
- 1 stk forårsløg
- 1 stk rød chili
- 2 spsk hakket, friske koriander
- Marinade
- 2 spsk hoisinsauce
- 2 spsk soja
- 1 spsk revet ingefær
- 1 fed revet hvidløg
- 1 spsk brun farin
- ½ lime saften herfra
Sådan gør du
Step 1
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, og del marinaden op i to skåle – en til at pensle rejerne med og en til dip bagefter.
Step 2
Grill rejerne ved høj varme 2-3 min. på hver side, og pensl dem løbende med marinaden. Vend gerne rejerne flere gange undervejs.
Step 3
Hak macadamianødder, forårsløg, chili og koriander, og drys det over rejerne inden servering.
Ty gerne til vores asiatiske chilimayo, hvis det skal være ekstra greasy!
Andre forslag
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...