15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har du lyst til at grille en hel fisk, er multen med sit lyse, faste og smagfulde kød oplagt. Fang den hos fiskehandleren eller gør selv forsøget langs de danske kyster.
Vores kok Kasper serverer multen med ovnbagte kartofler vendt med god olivenolie og masser af citronskal samt hjemmelavet rød pesto.
Ingredienser
- Fisk
- 1 hel multe
- 1 citron
- Flagesalt
- Pesto rosso
- 100 g soltørrede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt basilikum
- 5 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 25 g pinjekerner
- 1 spsk citronsaft
- Evt. salt
- Ovnbagte kartofler med citron og rosmarin
- 750 g nye kartofler
- 1 citron
- 1 bundt rosmarin
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
Udbening af fisk
Step 1. Fjern finner og skæl, og lad hovedet sidde på.
Step 2. Skær multen op på undersiden, skær forsigtigt igennem ribben og skær langs ryksøjlen ned til halen. Løsn rygsøjlen ned mod skindet, og fjern denne helt. Fjern ribben, og skær fisken til.
Step 3. Stil på køl til brug.
Pesto rosso
Blend soltørrede tomater, hvidløg, basilikum, olivenolie, pinjekerner, citronsaft og smag til med salt.
Kartofler
Step 1. Vask kartofler, skær i både og vend med citronskal, rosmarin, olivenolie og salt.
Step 2. Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 °C i ca. 20 min., til de er lysebrune og møre. Vend kartoflerne undervejs.
Stegning af fisk
Krydr multen med flagesalt og olivenolie, og placér på en varm grill med skindsiden nedad. Grill fisken i ca. 10-15 min. afhængigt af varmen på grillen. Løft fisken let ind i mellem og tjek, at skindet ikke bliver for mørkt. Vend multen forsigtigt, når skindet er gyldent og sprødt, og steg i et par minutter på undersiden.
Step 2. Anret fisken på et fad med lidt olivenolie og flagesalt henover, og servér straks med pesto rosso og kartofler.
Tip
Servér gerne den fine Verdicchio di Matelica til multen. Den kommer med en syre, som vil klæde det lidt potente tilbehør samtidig med, at den har karakter nok til at parere krydderierne.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...