15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har du lyst til at grille en hel fisk, er multen med sit lyse, faste og smagfulde kød oplagt. Fang den hos fiskehandleren eller gør selv forsøget langs de danske kyster.
Vores kok Kasper serverer multen med ovnbagte kartofler vendt med god olivenolie og masser af citronskal samt hjemmelavet rød pesto.
Ingredienser
- Fisk
- 1 hel multe
- 1 citron
- Flagesalt
- Pesto rosso
- 100 g soltørrede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt basilikum
- 5 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 25 g pinjekerner
- 1 spsk citronsaft
- Evt. salt
- Ovnbagte kartofler med citron og rosmarin
- 750 g nye kartofler
- 1 citron
- 1 bundt rosmarin
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
Udbening af fisk
Step 1. Fjern finner og skæl, og lad hovedet sidde på.
Step 2. Skær multen op på undersiden, skær forsigtigt igennem ribben og skær langs ryksøjlen ned til halen. Løsn rygsøjlen ned mod skindet, og fjern denne helt. Fjern ribben, og skær fisken til.
Step 3. Stil på køl til brug.
Pesto rosso
Blend soltørrede tomater, hvidløg, basilikum, olivenolie, pinjekerner, citronsaft og smag til med salt.
Kartofler
Step 1. Vask kartofler, skær i både og vend med citronskal, rosmarin, olivenolie og salt.
Step 2. Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 °C i ca. 20 min., til de er lysebrune og møre. Vend kartoflerne undervejs.
Stegning af fisk
Krydr multen med flagesalt og olivenolie, og placér på en varm grill med skindsiden nedad. Grill fisken i ca. 10-15 min. afhængigt af varmen på grillen. Løft fisken let ind i mellem og tjek, at skindet ikke bliver for mørkt. Vend multen forsigtigt, når skindet er gyldent og sprødt, og steg i et par minutter på undersiden.
Step 2. Anret fisken på et fad med lidt olivenolie og flagesalt henover, og servér straks med pesto rosso og kartofler.
Tip
Servér gerne den fine Verdicchio di Matelica til multen. Den kommer med en syre, som vil klæde det lidt potente tilbehør samtidig med, at den har karakter nok til at parere krydderierne.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...