30/6/2022 | Magasin 4 2022
Grillet ribeye med kryddersmør
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Ingredienser
- 2 stk flotmarmorerede ribeyes , à ca. 300 g pr. stk.
- 2 stk bagekartofler
- 200 g blødt Løgismose smør
- 2 hele hvidløg , Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
- 1 citron , skal og saft herfra
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200°C
Step 2.
Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
Step 3.
Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
Step 4.
Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
Step 5.
Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
Step 7.
Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
Step 8.
Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - find opskriften under opskrifter
Tip
Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...