30/6/2022 | Magasin 4 2022
Grillet ribeye med kryddersmør
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Ingredienser
- 2 stk flotmarmorerede ribeyes , à ca. 300 g pr. stk.
- 2 stk bagekartofler
- 200 g blødt Løgismose smør
- 2 hele hvidløg , Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
- 1 citron , skal og saft herfra
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200°C
Step 2.
Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
Step 3.
Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
Step 4.
Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
Step 5.
Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
Step 7.
Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
Step 8.
Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - find opskriften under opskrifter
Tip
Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...