30/6/2022 | Magasin 4 2022
Grillet ribeye med kryddersmør
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Ingredienser
- 2 stk flotmarmorerede ribeyes , à ca. 300 g pr. stk.
- 2 stk bagekartofler
- 200 g blødt Løgismose smør
- 2 hele hvidløg , Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
- 1 citron , skal og saft herfra
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200°C
Step 2.
Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
Step 3.
Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
Step 4.
Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
Step 5.
Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
Step 7.
Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
Step 8.
Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - find opskriften under opskrifter
Tip
Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...