31/8/2019 | Magasin 7 2019
Kogte krebs
Sæsonen for friske krebs er august og september og det er en af de ypperste fødevarer i sæson netop nu. Krebs tilberedes altovervejende med rigelige mængder krydderurter i en kogelage – ikke mindst dild, som går rigtig godt med krebs. Dette er også tilfældet med krebs, som købes fra frost eller i lage.
Ingredienser
- 40 friske krebs
- Et stort bundt krondild-skærme
- 4 l vand
- 1 dl salt
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
Step 1.
Bring en gryde med vand, salt og krondild-skærme i kog.
Step 2.
Kom de levende krebs i vandet, når det er spil-kogende og lad dem koge i 3 minutter. Tag derefter krebsene op ad vandet og afkøl dem i koldt vand.
Step 3.
Hvis ikke du ønsker at servere dine krebs lune kan du lade dem afkøle helt i lagen på køl, inden servering.
Step 4.
Servér med ristet brød, citron og hjemmerørt mayonnaise.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...